Wat te doen bij overlijden

 

Thuis
In het ziekenhuis
In een woon- en zorgcentrum of rust

Thuis

 1. U neemt contact op met de huisarts of de arts van wacht, hij/zij moet ter plaatse komen om het overlijden vast te stellen en vult de nodige documenten in. Zonder deze documenten kan er geen overbrenging gedaan worden naar het funerarium.
 2. U verwittigt de naaste familieleden en/of naaste kennisen en vraagt of zij nog eventueel wensen afscheid te nemen.
 3. Wanneer de arts is langs geweest en alle familieleden die het wensen afscheid hebben genomen neemt u contact op met ons op het nr. 09/386.30.64, zodanig dat wij het nodige kunnen doen om de overledene over te brengen naar het funerarium en aldaar op te baren.
 4. U legt kledij klaar voor de overledene zodanig dat wij deze kunnen aandoen tijdens de opbaring. Wij raden aan om kledij mee te geven waarin de overledene zich goed voelde of waarin hij graag gezien werd.
 5. Voor het verdere vlotte verloop vragen wij alvast om de identiteitskaart, het rijbewijs en eventueel het huwelijksboekje van de overledene klaar te leggen.
 6. Vervolgens maken wij een afspraak wanneer we bijeen komen om het verdere verloop van de uitvaart te regelen. Dit kan bij ons zijn of dit kan bij de mensen thuis zijn.

In het ziekenhuis

 1. Het ziekenhuis neemt de nodige maatregelingen om het overlijden vast te stellen door een arts en voorziet de nodige documenten voor de overbrenging naar het funerarium.
 2. De overledene zal naar het mortuarium gebracht worden, de verpleegkundigen zullen de nodige stappen doen om de eerste opbaring te doen zoals het aankleden van de overledene.
 3. U neemt contact op met ons op het nr. 09/386.30.64 omĀ een afspraak te maken wanneer we kunnen bijeen komen om het verdere verloop van de uitvaart te regelen. Dit kan bij ons zijn of dit kan bij de mensen thuis zijn.
 4. Voor het verdere vlotte verloop vragen wij alvast om de identiteitskaart, het rijbewijs en eventueel het huwelijksboekje van de overledene klaar te leggen of mee te nemen tot bij ons.

In een woon- en zorgcentrum of rust

en verzorgingstehuis

 1. Het W.Z.C. of R.V.T. nemen de nodige maatregelingen om het overlijden vast te stellen door een arts. Dit kan zowel de huisarts van de overledene zijn of de arts van wacht.
 2. De overledene zal naar het mortuarium gebracht worden, heeft het W.Z.C. of R.V.T. geen mortuarium? Dan verwittigt u ons zo snel mogelijk op het nr. 09/386.30.64 om de overbrenging te doen naar ons funerarium dit om een optimale opbaring te kunnen doen.
 3. U legt eventueel kledij klaar voor de overledene zodanig dat wij deze kunnen aandoen tijdens de opbaring. Wij raden aan om kledij mee te geven waarin de overledene zich goed voelde of waarin hij graag gezien werd.
 4. Vervolgens maken wij een afspraak wanneer we bijeen komen om het verdere verloop van de uitvaart te regelen. Dit kan bij ons zijn of dit kan bij de mensen thuis zijn.
 5. Voor het verdere vlotte verloop vragen wij alvast om de identiteitskaart, het rijbewijs en eventueel het huwelijksboekje van de overledene klaar te leggen of mee te nemen tot bij ons.
Openingsuren funerarium
Openingsuren funerarium

Maandag t.e.m. vrijdag:
17 tot 18.30 uur
Zaterdag: 17 tot 18 uur

Openingsuren winkel
Openingsuren winkel

In de voormiddag enkel op afspraak. Maandag t.e.m. vrijdag:
14 tot 18.30 uur
Zaterdag: 14 tot 18 uur

De winkel en het funerarium zijn gesloten op zon- en feestdagen, wij zijn wel steeds telefonisch bereikbaar op het nr.
09 386 30 64.